Soldater
Veteraner
Pårørende
Anerkendelse
Frivillighed
Har du svært ved at finde din plads på det civile arbejdsmarked, kan du få gode råd om beskæftigelse hos Veterancentret.
Er du sygemeldt fra dit nuværende job eller i risiko for at blive det? Har du brug for at arbejde færre timer, eller kan du ikke få foden indenfor på arbejdsmarkedet? Er du i et forløb i jobcentret, eller skal du i gang med en virksomhedspraktik? Så kan du få støtte og rådgivning ved Veterancentret.
Ring til vores beskæftigelsesrådgivere på 7281 9700 og få et personligt møde.
Veterancentrets beskæftigelsesrådgivere har mange års erfaring med blandt andet at guide veteraner fra militær til civil beskæftigelse. Foto: Nicolas Egedorf.
Bo er veteran fra Balkan og har efterfølgende fået konstateret PTSD. Han har i flere år solgt reservedele til biler, men på det seneste har han haft flere længerevarende sygeperioder. Bos chef overvejer derfor at afskedige ham, selvom han er en værdsat medarbejder.
Bo inddrager Veterancentrets beskæftigelsesrådgiver. Rådgiveren fortæller, hvordan Bos arbejdsgiver kan få refusion fra første sygedag gennem en §56-ordning, og hvilke kendetegn der er ved PTSD. Sammen får rådgiveren, Bo og hans chef vendt mulighederne, og Bo får mulighed for at arbejde på lageret uden direkte kundekontakt. Han trives med den nye ordning og har færre sygedage og får igen en tilfreds arbejdsgiver.
Udsendte på UNPROFOR i Kiseljak i Bosnien. Arkivfoto: Forsvarets oplysnings- og Velfærdstjeneste.
Veterancentrets beskæftigelsesrådgiverne kan bygge bro mellem dig og din kommende arbejdsgiver. Vi har et stort kendskab til veteraner og de styrker og kompetencer, en udsendelse kan give.
Vi kan også hjælpe dig med at finde en virksomhedspraktik blandt de virksomheder, vi er i kontakt med.
Veterancentret er ofte i dialog med virksomheder, der rekrutterer veteraner, blandt andet til grønne jobs. Modelfoto.
Du kan også kigge Cabis liste over virksomheder i hele landet, der ønsker at ansætte tidligere udsendte. Modelfoto.
Jesper har udviklet PTSD efter at have været udsendt til Aden-bugten. Han er ansat som vinduespudser i fleksjob. Hans arbejdsgiver har dog svært ved at forstå, at Jesper har brug for struktur og overblik i arbejdet, og det gør det svært for ham at fungere godt på jobbet. I stedet vil Jesper gerne finde et nyt fleksjob.
Sammen får beskæftigelsesrådgiveren og Jesper skrevet ned, hvilke skånehensyn Jesper ønsker i sit næste job. Rådgiveren kender en virksomhed, der før har haft en tidligere udsendt i fleksjob, og arrangerer en samtale. Her skal arbejdsgiver og Jesper finde ud af, om de kunne være et godt match.
Jesper har tidligere været udsendt med Søværnet. Foto: Simon Elbeck.
Indtil nu har Jesper fundet et fleksjob som vinduespudser. Modelfoto.
Michael er Afghanistan-veteran og pådrog sig en rygskade under sin udsendelse. Han har været sygemeldt i en længere periode, står uden job og er derfor tilknyttet jobcentret. Kommunen vil gerne have Michael gennem en virksomhedspraktik for at få afklaret hans arbejdsevne.
Veterancenterets beskæftigelsesrådgivere støtter Michael i at finde en virksomhedspraktik. Samtidig fremlægger rådgiveren for hans kommunale sagsbehandler, hvilke kompetencer Michael har oparbejdet i Forsvaret, og hvordan de kan anvendes på det civile arbejdsmarked. Det betyder, at Michael rammer plet i forhold til at lande en praktik, hvor både virksomhed og Michael oplever, at han kan løse sine opgaver.
Udsendt på ISAF hold 15. Foto: Forsvarsgalleriet.