Mand med skæg i profil. Han har mørkt, langt hår der sidder i en køkkenelastik. Han kigger årvågen ud af billedet, skulderne trukket højt op.

Den opsøgende indsats er målrettet de veteraner, der har mistet deres netværk og isolerer sig socialt. Foto: Unsplash.

For nogle psykisk skadede veteraner bliver sociale relationer så svære, at de isolerer sig og måske endda mister deres bolig. Veterancentret har styrket sin indsats for at få de svært kontaktbare og hjemløse veteraner tilbage på ret kurs.

 

Vi har en række opsøgende rådgivere, der yder en specialiseret indsats over for hjemløse eller svært kontaktbare veteraner.

 

Den opsøgende indsats handler om at skabe en god og tillidsfuld relation og derigennem begynde at hjælpe veteranen til at forholde sig til sine udfordringer såsom økonomi, bolig og behandling. 

 

Hvordan foregår arbejdet?

 

Denne gruppe af veteraner er kendetegnet ved, at de har svært ved selv at tage initiativ til kontakt. Derfor arbejder Veterancentrets opsøgende rådgivere med veteranerne der, hvor de opholder sig.

 

I stedet for at mødes på et almindeligt kontor møder vi veteranerne på herberger, veteranhjem eller soldaterhjem, i skovområder, på banegårde eller på gaden.

 

Arbejdet med de svært kontaktbare og hjemløse veteraner er typisk langvarig, ofte over mere end et år. Rådgiveren og veteranen har ofte regelmæssige møder flere gange om måneden. 

 

Samarbejde på tværs

Hjemløshed giver ofte en lang række praktiske problemer, og Veterancentret kan ikke hjælpe på akut hjemløshed, men vi samarbejder med de aktører, der kan.

 

På samme måde samarbejder vi også tæt med andre relevante aktører. Det kan være kommunale gadeplansmedarbejdere, den kommunal sagsbehandler eller praktiserende læge eller speciallæge, så der tænkes i en helhedsorienteret indsats for den enkelte veteran.

Sidst opdateret 25. august, 2020 - Kl. 11.52