Soldater
Veteraner
Pårørende
Anerkendelse
Frivillighed
Veterancentret gennemfører en række forskellige aktiviteter, når du igen er hjemme på dansk jord. Det gør vi for at støtte dig i at lande i hverdagen igen.
Når man er hjemvendt fra mission, er det forventeligt at opleve en omstillingsperiode, hvor man skal vænne sig til en ny hverdag igen. Det varierer meget fra person til person, hvor længe sådan en periode kan vare.
Veterancentret støtter dig i den proces, uanset om du har været udsendt som enkeltmand eller med et større bidrag.
Når man vender hjem fra en udsendelse, glæder mange sig til at gense familie og venner. Foto: Sune Wadskjær Nielsen.
Kort tid efter begynder hverdagen igen, og både den udsendte og familien kan opleve, at rollerne i familien har ændret sig. Foto: Heri Hammer Niclasen.
Se videoen og få gode råd til, hvordan dig og din familie tackler den nye hverdag efter en udsendelse.
Du behøver ikke at have efterreaktioner fra din udsendelse for at benytte dig af Veterancentret. I anerkendelse af at du har været udsendt for Danmark, kan du også gøre brug af andre tilbud til nuværende medarbejdere.
Alle udsendte har en obligatorisk individuel samtale med en militærpsykolog for at afklare eventuelle behov for støtte. Vurderer din chef, at der er behov for gruppesamtaler, gennemfører Veterancentret også den.
De individuelle samtaler tager udgangspunkt i selvmonitoreringsværktøjet Operativ Stresskontrol. Vi minder dig om, at du skal være særlig opmærksom på orange og røde symptomer og overveje at søge hjælp, hvis du nu eller senere oplever disse symptomer.
I samtalen med psykologen taler I om dine oplevelser med at være udsendt. Foto: Rune Dyrholm.
Er du ansat i Forsvaret og har du problemer, der relaterer sig til international udsendelse, kan du få rådgivning og støtte af Veterancentrets socialrådgivere. Rådgivningen er individuel, og vi kan blandt andet støtte ved: