Veterancentret

De frivillige aktører spiller en betydningsfuld rolle i forhold til veteraner og deres familier. Foto: Veterancentret

Ved at blive frivillig på veteranområdet, støtter du ikke bare dem, der har tjent Danmark, men du får også mulighed for at gøre en varig og positiv indvirkning på veteranernes liv. Derfor kan din tid og indsats gøre en stor forskel.

Uanset om du kan bidrage med et par timer om ugen, eller ønsker at blive en fast del af en frivillig organisation, er din indsats uvurderlig.

Hvordan bliver jeg frivillig?

Har du har spørgsmål til hvordan du bliver frivillig, så kontakt Veterancentrets frivillighedskoordinator: Martin Crillesen. Mail: VETC-BR012@fiin.dk eller telefon: 72 16 32 91.

 

Mange muligheder som frivillig


Som frivillig på veteranområdet har du mulighed for at engagere dig på mange forskellige måder. Her er nogle af de aktiviteter, du kan være en del af:

  • Du kan hjælpe med at arrangere og deltage i sociale arrangementer og fælles udflugter, der fremmer kammeratskabet mellem veteraner. Et godt kammeratskab kan mindske følelsen af isolation og ensomhed. Din tilstedeværelse hjælper med at bygge et fællesskab, hvor veteraner føler sig forstået, værdsat og støttet.

  • Du kan bidrage med praktisk hjælp til veteraner med behov for støtte til dagligdagsopgaver som indkøb, transport eller andre mindre opgaver, der fylder i hverdagen.

  • Du kan tilbyde en skulder at læne sig opad og et åbent øre til veteraner, der har brug for nogen at tale med om deres oplevelser og udfordringer.

 

 


Se de mange veteranaktører i Danmark

Der findes mange aktører på veteranområdet, der støtter veteraner og pårørende, og der er ofte behov for ekstra frivillige kræfter. Se listen over veteranaktører eller kortet over veterancaféer og bliv inspireret til, hvor du kan gøre en forskel som frivillig.

Hvad får du med dig?

På Frivilliguddannelsen får du rig mulighed for at udveksle erfaringer og skabe netværk med andre frivillige på veteranområdet.

Målet med undervisningen er, at den viden du opnår, skal være nem at anvende i praksis i dit eget arbejde som frivillig. Nogle frivillige kommer helt naturligt til at tage meget ansvar for veteranen og de udfordringer, han eller hun står over for. På uddannelsen reflekterer vi derfor også over, hvordan man bedst muligt passer på sig selv og bliver ”langtidsholdbar” i det frivillige arbejde.

Undervisningen er bygget op i to separate moduler bestående af et grundlæggende og et videregående modul med en varighed af én weekend hver.

Undervisningen består af oplæg fra Veterancentrets forskellige faggrupper, herunder vores opsøgende rådgivere, militærpsykologer, beskæftigelsesrådgivere samt andre spændende aktører fra veteranområdet.


Grundlæggende frivilliguddannelse

Uddannelsen er for alle med kendskab til veteranområdet og et ønsker om at virke som frivillige for veteraner.

Der vil særligt blive lagt vægt på, hvordan du som frivillig passer på dig selv i relationen til den sårbare veteran. Du vil lære samtaleteknikker og få redskaber til at håndtere mindre konflikter og bevare den gode relation, når samarbejdet bliver udfordret af veteranens følelser og adfærd.

Videregående frivilliguddannelse

Uddannelsen er for alle, der har gennemført den grundlæggende frivilliguddannelse og har haft minimum et års praktisk erfaring som frivillig på veteranområdet.

På uddannelsen vil der blive bygget videre på de kompetencer, du opnået på den grundlæggende frivilliguddannelse.

Der vil bl.a. blive lagt vægt på håndteringen af de svære konflikter, samt hvor du som frivillig kan søge hjælp og sparring. På uddannelsen vil du desuden blive klædt på til at tage de svære samtaler om bl.a. selvmord og afhængighed. Du vil også opnå kendskab til nogle af de udfordringer, der kan gøre sig gældende hos børn og pårørende af veteraner med PTSD.

Hvordan foregår undervisningen?

Undervisningen er tilrettelagt med mindre oplæg, fælles diskussioner og øvelser i både større og mindre grupper. Du skal være indstillet på at bruge erfaringer fra din egen hverdag og sparre med de øvrige deltagere.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til uddannelsen, eller hvordan du bliver frivillig, kan du kontakte Martin Crillesen på mail vetc-ktp-frivilliguddannelse-tilmelding@mil.dk eller telefon 72 16 32 91.


Kommende uddannelser

Se de kommende uddannelser og udfyld ansøgningsskemaet

 

 

Sidst opdateret 26. juni, 2024 - Kl. 09.12