En stor, åben kirkedør, hvor kronprins Frederik er på vej ud og gør honnør mod de to vagter med røde baretter og præsten, som står i døren.

Veteranpolitikken beskriver den indsats, de danske politikere ønsker for veteraner og pårørende, ligesom den beskriver ønsket om at anerkende landets udsendte på den nationale Flagdag 5. september. Foto: Christian Sundsdal.

Veterancentret blev indviet i oktober 2011. Det skete præcis et år efter, at den daværende regering vedtog Danmarks første veteranpolitik, der indeholdt tanken om én samlet indgang for veteraner og deres pårørende i form af et Veterancenter, der dækker hele Rigsfællesskabet.

 

Med Veteranpolitikken fik Veterancentret som målsætning at arbejde for anerkendelse og støtte til veteraner og deres pårørende gennem oprindeligt 19 nye initiativer på området. Den støtte, Forsvaret allerede havde over for fysisk og psykisk sårede veteraner, blev blandt andet styrket.


Nye og eksisterende tiltag samlet

Et de nytænkende initiativer var Veterancentrets Døgntelefon, som i aften og nattetimerne modtager omkring 700 opkald om året fra veteraner, der har brug for hjælp. Derudover blev der i Veterancentret oprettet et nyt Videncenter, som har til formål at forske og samle ny viden inden for veteranområdet.

 

Det var dog ikke alle opgaver i Veterancentret, som var nye. Rygraden i den nye organisation var Forsvarets militærpsykologer, som har eksisteret siden 1952, og Forsvarets socialrådgivere og job- og uddannelsesrådgiver, der tidligere var ansat hos de enkelte regimenter og sidenhen hos Forsvarets Personeltjeneste.

 

Sammen med andre funktioner, der tidligere lå decentralt i Forsvaret, blev alle opgaver rettet mod veteraner nu samlet i Veterancentret.

 

Sidst opdateret 15. maj, 2020 - Kl. 14.14

Nødvendige (vis detaljer)

  • Systemcookies Episerver

Intern statistik (vis detaljer)

  • Siteimprove

Tredjeparts (vis detaljer)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google