Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Mistrivsel og vold 
Veterancentret har fokus på vold i familier.
Mistrivsel kan i nogle tilfælde eskalere til vold mod ens kære. Derfor er Veterancentret særlig opmærksom på aggressioner mod familien. 

Vær opmærksom på aggressioner 

At få en kort lunte og blive aggressiv kan være en af efterreaktionerne fra en udsendelse. Derfor har Veterancentret fokus på vold og mistrivsel i familier.

En del af det normale symptombillede på efterreaktioner fra udsendelse omhandler forøget irritabilitet og aggression. Det er normalt at føle sig mere irritabel og med kortere lunte i tiden efter udsendelse, men i nogle tilfælde kan dette eskalere til egentlig aggressiv eller voldelig adfærd over for ting eller andre mennesker.

Behandling af forøget irritabilitet og aggression er en integreret del af den psykologiske behandling, som Veterancentret tilbyder.


Skærpet underretningspligt

Veterancentret har en øget opmærksomhed på børns trivsel og på psykisk og fysisk vold i familien, og i de tilfælde hvor Veterancentret bliver bekymret for eller opmærksom på mistrivsel eller vold i familien, har Veterancentret en forpligtigelse til at underrette kommunen.

En underretning handler om at gøre kommunen opmærksom på, at familien har behov for særlig støtte i forhold til at varetage især børnenes tarv, og at familien behøver hjælp til dette.

Vi tilstræber at foretage underretningen i samarbejde med forældrene, da dette oftest vil give det bedste resultat, når forældrene føler sig inddraget og respekteret.

Sidst opdateret 09-05-2016 - kl. 10:54

Kontakt os

Veterancentret
Ringsted Kaserne
Garnisonen 1
4100 Ringsted

Døgntelefonen
7281 9700
vetc-myn@mil.dk