Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 

Se alle medaljer i Forsvaret

Få et overblik over, hvilke medaljer der uddeles i Danmark.

Forsvarets nyeste medalje 1948-2009

Medalje for International Tjeneste 1948-2009 blev indstiftet d. 1. september 2015 og forventes at blive tildelt til 30.000 veteraner i løbet af 2015 og 2016.

Medaljen er indstiftet som påskønnelse af den indsats, som har fundet sted i perioden 1948-2009 i de konflikt- og katastrofeområder, der  står opført på Monumentet over Danmarks internationale indsats efter 1948. Monumentet står i København på Kastellet.

Ansøg om ny medalje

Anmod om din eller din pårørendes medalje. 

Medalje til skadede veteraner

Forsvarets Medalje for Sårede i Tjenesten tildeles i dag både fysisk og psykisk sårede, hvilket er et af de konkrete initiativer af Veteranpolitikken. Læs mere om Forsvarets medalje for sårede i tjeneste.

Familienetværkets medaljer til børn og unge

Bestil en børnemedalje til dit barn, bror eller søster hos Familienetværket.

Vil du generhverve en medalje?

Er du kommet i den situation, at du er nød til at få generhvervet dine medaljer, skal du skrive en mail til Forsvarsministeriets Personalestyrelse, hvor du skal beskrive, hvilke medaljer du har mistet og i forbindelse med hvilke missioner. 

Efter din sag er blevet behandlet, vil du modtage en skrivelse, som du skal vedhæfte en mail til Jyske Emblem Fabrik, hvor fra du mod egenbetaling kan bestille en generhvervelse af Forsvarets officielle danske medaljer.

Mangler du en udenlandsk medalje fra NATO eller FN, skal du selv undersøge markedet på forskellige veteranshops.