Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
De Blå Baretters faner ved International Peace Keepers Day på Kastellet 2015
Udover Danmarks Internationale Veteran Organisation, Danmarks Veteraner, er der også en lang række andre foreninger, man kan få glæde af som veteran. 

Veteranforeninger 

I veteranforeninger kan du mødes med ligesindede og tale om tidligere udsendelser og stort og småt.


Danmarks Veteraner

Danmarks Veteraner - tidligere De Blå Baretter Danmarks Internationale Veteranorganisation - er foreningen, der samler alle de danske mænd og kvinder, der har været udsendt på en international fredsstøttende eller humanitær mission. Danmarks Veteraner varetager danske veteraners interesser nationalt og er Danmarks internationale stemme i World Veterans Federation.

Danmarks Veteraner samarbejder snævert med veteranorganisationerne i de nordiske lande i rammerne af The Board of the Nordic Blue Berets, og yderligere samarbejder de med veteranorganisationerne i 12 europæiske lande i rammerne af ”The Northern European Conference on Veteran Support”. Danmarks Veteraner er en del af Forsvarets Veteranforum. 

Læs mere om foreningen.


 

Fonden Danske Veteranhjem

De fire veteranhjem i Danmark (København, Aalborg, Aarhus og Fredericia) er  samlingssteder for de mange, der kom hjem beriget og stærkere, end de drog ud – men også et sted, hvor man hjælper dem, der måtte have behov.

Der er tillige et veteranhjem under opførelse i Odense.

Veteranhjemmene er som udgangspunkt ikke et behandlingssted. De er et fristed for alle veteraner – både de mange der kommer styrket hjem og gerne vil mødes og genopfriske gamle minder. Men naturligvis også et sted, hvor dem med behov for hjælp kan komme. Man kan komme og gå, som man vil – og man bliver ikke registreret.

Har man brug for en hjælpende hånd, bistår veteranhjemmets frivillige med kontakt til fagfolk, offentlige myndigheder m.v. Fonden Danske Veteranhjem er en del af Forsvarets Veteranforum.


Læs mere om fonden.

 

KFUMs Soldatermission i Danmark

På KFUMs Soldaterhjem byder man alle velkommen uanset køn, alder, militær rang, etnisk oprindelse eller religiøs overbevisning. KFUMs Soldatermission arbejder på folkekirkens grundlag og er med i internationale missioner, senest i Irak og i 2018 også i Baltikum.
KFUM er en del af Forsvarets Veteranforum. 

KFUMs Soldatermission tilbydes desuden midlertidig tilbud om bolig ved de eksisterende KFUM Soldaterhjem i Holstebro, Hvorup, Varde, Fredericia og Høvelte.

Læs mere om foreningen.

 

Støt Soldater & Pårørende

Foreningen har til formål at yde økonomisk støtte til soldater, der er kommet til skade i tjeneste. Lige fra den unge soldat, der netop er startet i Forsvaret, til den ældste admiral, samt for kollegaer fra hjemmeværnet, som bidrager med støtte til internationale missioner. Herudover yder foreningen støtte til den sårede eller afdøde soldats pårørende.

Der er mange følelser i spil, når et familiemedlem pludseligt kommer til skade eller dør. Foreningen yder støtte til psykologbehandlinger, rådgivning ved privat socialrådgiver, jobkonsulent, økonomisk rådgivning, veteranløb og drift af veteranhjem.

Foreningen har mulighed for med meget kort varsel (indenfor 24 timer) at yde økonomisk støtte i akutte situationer – for eksempel har foreningen oplevet, at efterladte (for eksempel en samlever) har fået fastfrosset parrets fælleskonto i forbindelse med dødsfald og har således ikke kunne klare hverdagsudgifter eller husleje. SSOP er en del af Forsvarets Veteranforum.

Læs mere om foreningen. 

Veteranstøtten

I Veteranstøtten, der tidligere hed Kammeratstøtteordningen, møder du veteraner, der alle har været ude i international tjeneste. Derfor ved de, hvad du og din familie taler om. De kan sætte sig ind i de problemstillinger, som fylder hverdagen i alle familier, som har eller har haft et medlem sendt ud i international tjeneste. 

Veteranstøtten kan bruges af alle, der er eller har været udsendt af den danske stat i fredsbevarende eller fredsskabende missioner.


Læs mere om foreningen.

Sidst opdateret 20-12-2018 - kl. 13:01

Kontakt os

Veterancentret
Ringsted Kaserne
Garnisonen 1
4100 Ringsted

Døgntelefonen
7281 9700
vetc-myn@mil.dk