Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Tilbage til hverdagen 
Din soldat har ligesom dig oplevet en masse ting, imens I har været adskilt.
Et godt råd er at lave nogle af de ting med din far, mor, søster eller bror, som I tidligere har været glade for at lave sammen. 

Når din soldat er hjemme igen 

Når din far, mor, søster eller bror kommer hjem fra udsendelsen, har du nok glædet dig i lang tid. Det har din soldat med garanti også. Alligevel kan det godt være, at hjemkomsten ikke bliver helt, som I hver især håber.

Dagene har måske sneglet sig af sted, men pludselig er der ikke længe til, at din soldat kommer hjem fra udsendelse. Hele familien glæder sig. Du har formentlig tænkt på alt det, I tidligere har lavet sammen, og hvad I skal fortsætte med, når dit familiemedlem kommer hjem.

Din soldat har oplevet meget under udsendelsen. Og du har også udviklet dig, siden han eller hun tog af sted. Derfor kan det tage tid og tålmodighed at finde hinanden igen . Det er meget forskelligt, hvor lang tid det kan tage, da alle familier jo er forskellige.


Mange oplevelser gør en træt

Det, du måske kan opleve, er, at dine forældre eller søskende måske er mere trætte, end de plejer. De er måske også mere irritable og bliver hurtigt sure over småting. Måske gider de ikke se film eller spille matador, som de plejer.

Det er ikke fordi, der er noget galt med dig eller det, du gør. Det er fordi, soldater efter en udsendelse ofte bliver trætte, glemsomme eller får en kort lunte. Det er meget normalt og går ofte over efter et stykke tid.

Hvis du oplever, at det er mærkeligt eller tager for lang tid, inden de igen har overskud, kan du altid ringe til Veterancentret eller få en voksen til at hjælpe dig med at gøre det. Man kan også tale med andre, som har et familiemedlem, der har været udsendt.

Sidst opdateret 25-02-2020 - kl. 11:35

Netrådgivning

Anonym rådgivning online.

Tal med andre

Det hjælper at tale med andre.

Gode råd til dig

  • Prøv at lave ting med din soldat, som I tidligere har været glade for at lave sammen; spille fodbold, se en særlig tv-serie, gå tur eller noget andet.
  • Fortsæt med at se dine venner og gå til de fritidsaktiviteter, som du plejer – også selvom din soldat måske lige er kommet hjem. Vær sammen med dine kammerater, når du har tid og lyst til det.
  • Spørg til udsendelsen og få din soldat til at fortælle lidt om sine oplevelser. Hvordan var det?
  • Fortæl om hvad du selv har lavet, mens soldaten har været væk. De vil også gerne høre, hvad du har lavet.

Kontakt os

Veterancentrets
Familieenhed
Ringsted Kaserne
Garnisonen 1
4100 Ringsted

Døgntelefonen
7281 9700
vetc-myn@mil.dk