Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Publikationer til pårørende 
De voksne i baglandet til soldater, der fik set for meget, og Baglandet er en del af en bogserie til pårørende.
Her kan du downloade de bøger og hæfter, som er målrettet pårørende til soldater. 

Værd at læse for pårørende 

Forsvaret og Veterancentret har samlet disse hæfter og bøger, som kan støtte dig, der er pårørende til en veteran eller en soldat, der er eller skal udsendes.

Sidst opdateret 19-06-2019 - kl. 09:55

Før og under udsendelse

Hold kontakten – men med omtanke
Hold kontakten – men med omtanke I denne folder kan du læse om, hvordan I mest sikkert holder kontakten under udsendelse. Folderen beskriver, hvorfor det er nødvendigt at tage visse forholdsregler. Udgivet i 2010.

Download.


Hvis medierne henvender sig
Hvis medierne henvender sig Denne folder hjælper dig med at tage stilling til, hvordan - eller om - du vil udtale dig, hvis du som pårørende får henvendelser fra medierne. Udgivet i 2014.

Download.


Mens I er væk fra hinanden
Mens I er væk fra hinanden  I dette hæfte kan du som pårørende læse forslag til, hvordan du får dagligdagen til at hænge sammen, hvis din kæreste eller ægtefælle skal udsendes. Du kan læse om tiden før, under og efter udsendelsen. Hæftet er pt. under opdatering.

Download.

Baglandet - beretninger fra pårørende til soldater i international mission
Baglandet - beretninger fra pårørende til soldater i international mission Bogen handler om at være pårørende til soldat i international mission. Om følelserne, ansvaret og den store opgave baglandet står med, når soldaten drager af sted. Udgivet i 2008.

Download.

Viden om veteraner
Viden om veteraner Hæftet kan give dig en god basisviden om, hvordan soldater kan opleve en udsendelse, og hvor mange soldater på hold 7 i Afghanistan der efterfølgende er kommet hjem med symptomer på PTSD eller depression. Udgivet i 2014.

Download.


De voksne i baglandet til soldater, der fik set for meget
De voksne i baglandet til soldater, der fik set for meget Bogen handler om at være pårørende til en psykisk skadet veteran. Om magtesløsheden, når skaden påvirker alle i familien, og om kærligheden, der på trods af alt binder det hele sammen. Udgivet i 2015.

Download.


Når du kommer hjem
Når du kommer hjem  Hæftet er primært henvendt til soldater, som har været udsendt, men som pårørende kan du også forberede dig på hjemkomstperioden. Du kan læse om efterreaktioner og genforening. Hæftet er pt. under opdatering.

Download.


PREP - et kommunikationskursus for par
PREP – et kommunikationskursus for par Brochuren oplyser om de gratis kommunikationskurser for par, som Veterancentret og Forsvarsministeriets Personalestyrelse afholder i 2016 og 2017. Kurserne består af undervisning og parsamtaler. Brochuren er opdateret i 2018.

Download.


Samtalegrupper for børn og unge
Samtalegrupper for børn og unge Brochuren oplyser om de gratis samtalegrupper, som Veterancentret og Familienetværket afholder i 2016 og 2017. De handler om at leve med en psykisk skadet veteran i familien og møde ligestillede. Udgivet i 2017.

Download.


Socialrådgiver i Veterancentret – sådan bruger du os
Socialrådgiver i Veterancentret – sådan bruger du os Brochuren oplyser om, hvad du som pårørende, soldat eller veteran kan bruge Veterancentrets socialrådgivere til. Udgivet i 2016.

Download.

PTSD hos veteraner
PTSD hos veteraner Brochuren er henvendt til dig, der ønsker at vide mere om traumetilstanden PTSD (posttraumatisk belastningsreaktion) hos veteraner. Udgivet i 2018.


Download.


Uddannelse til frivillige
Når du kommer hjem Brochuren oplyser om den uddannelse, Veterancentret tilbyder til frivillige på veteranområdet. Udgivet i 2017.

Download.

Kontakt os

Veterancentret
Ringsted Kaserne
Garnisonen 1
4100 Ringsted

Døgntelefonen
7281 9700
vetc-myn@mil.dk