Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Publikationer til børn og unge 
Børnene i bglandet til soldater, der fik set for meget, er en af de nyeste udgivelser fra Veterancentret.
Her kan du downloade de bøger og hæfter, som er skrevet til børn og unge, der er pårørende til en soldat. 

Værd at læse for børn og unge 

Forsvaret og Veterancentret har samlet disse hæfter og bøger, som kan støtte børn og unge, der er pårørende til veteraner.

Sidst opdateret 23-03-2018 - kl. 12:35

Før og under udsendelse


Børnene i baglandet
Børnene i baglandet Hæftet er henvendt til dig, som har børn. Du kan blandt andet læse om, hvordan du taler med dine børn om udsendelsen, og om hvilke overvejelser du kan gøre dig om dagligdagen, mens din soldat er udsendt. Udgivet i 2009.

Download.


Missionen går til
 Missionen går til Bogen henvender sig til familier, der har en soldat, som skal udsendes i international mission. Bogen fungerer både som scrapbog og opgavebog og er ment som en støtte både før, under og efter udsendelsen. Udgivet i 2008.

Download.


Professionel i baglandet
Professionel i baglandet Hæftet er henvendt til dig, der eksempelvis er lærer eller pædagog og arbejder med børn, der har en udsendt pårørende. Du kan blandt andet læse om, hvilke reaktioner børnene typisk får, og hvordan du forholder dig til dem. Udgivet i 2017.

Download.


Ungt bagland
Ungt bagland Hæftet er henvendt til dig, som er ung og har en pårørende, der er udsendt. Du kan blandt andet læse om, hvordan du tackler hverdagen, og hvordan du kan forholde dig til de reaktioner, du får. Udgivet i 2017.

Download.

Efter udsendelsen


Børnene i baglandet til soldater, der fik set for meget
Børnene i baglandet til soldater, der fik set for meget Bogen er henvendt til børn, der lever sammen med en psykisk skadet veteran. Du kan læse om, hvordan andre børn har det med at være tæt på en psykisk skadet veteran og blive klogere på PTSD. Udgivet i 2015.

Download.


De unge i baglandet til soldater, der fik set for meget
De unge i baglandet til soldater, der fik set for meget Bogen er henvendt til dig, der er ung og lever sammen med en psykisk skadet veteran. I bogen fortæller en række unge om, hvordan det påvirker deres dagligdag at leve tæt op ad en psykisk skadet veteran. Udgivet i 2015.

Download.


Samtalegrupper for børn og unge
Samtalegrupper for børn og unge Brochuren oplyser om de gratis samtalegrupper, som Veterancentret og Familienetværket afholder i 2016 og 2017. De handler om at leve med en psykisk skadet veteran i familien og møde ligestillede. Udgivet i 2017.

Download.

Andre udgivelser


Derudover har Forsvaret og Veterancentret støttet udgivelsen af:

  • Vi ses, far. Skrevet af Luise Gibler Rohde, 2015. Soldater kan rekvirere denne bog via deres kontaktofficer, og som pårørende kan du også spørge efter den ved pårørendearrangementer.
  • Vi siger godnat til månen. Skrevet af Johnna Søbrink Haarh, 2012. Bogen er udsolgt fra forlaget, men kan fås på enkelte tjenestesteder eller lånes på biblioteket.
  • Min far er soldat. Skrevet af Christoffer Boserup Skov, 2005.

Kontakt os

Veterancentret
Ringsted Kaserne
Garnisonen 1
4100 Ringsted

Døgntelefonen
7281 9700
vetc-myn@mil.dk